Philosophy of the Arts

Philosophy

“The Artistic Device” (Van Abbemuseum)

Op 26 en 27 november 2010 organiseert het Van Abbemuseum The Artistic Device, een tweedaags symposium met Brian Holmes. Holmes is een Amerikaanse cultuur- en kunstcriticus, die met een wat activistische inslag schrijft over de relatie tussen kunst, de samenleving en nieuwe media. Zijn vorig jaar uitgebrachte publicatie Escape the Overcode, Activist Art in the Control Society is aanleiding voor het symposium.

The Artistic Device onderzoekt welke mogelijkheden een “extradisciplinaire” opstelling kan bieden binnen het gespannen politieke klimaat van vandaag. Hoe kunnen kunst, theorie en actie samenkomen in een progressieve kunstpraktijk? Een vraag die onder meer wordt verkend in een performance van de Grieks-Duitse video-kunstenaar Angela Melitopoulos, die in haar werk en haar praktijk als kunstenaar nieuwe samenwerkingsverbanden zoekt met theoretici. Overige deelnemers zijn Armin Medosch, Willem van Weelden en Merijn Oudenampsen. In de bijlage vindt u een digitale uitnodiging met uitgebreide informatie over het symposium.
Lees hier meer:

»  The Artistic Device (94K) PDF