Philosophy of the Arts

Filosofie (nl.)

Typisch Nederlands en de embryo-selectie

Typisch Nederlands, dat verlies van het Nederlands elftal: we bulken van het talent, en we zijn echt de beste voetballers, en ook een geweldig elftal, maar toch verliezen we. Zo was Joop Zoetemelk ook altijd tweede. Ik herinner me dat hij een keer eerste was. Hij had een week met Bernard Hinault samen iedereen stuk gereden, maar toen viel Hinault zelf ten prooi aan een knieblessure en had Joop zo’n grote voorsprong op de rest dat hij de Tour toch nog won.

“Typisch Nederlands”, dat betekent: het zit in onze genenpool. We zouden er iets aan kunnen doen door meer met bij voorbeeld Duitsers te trouwen. Maar ja, dat is natuurlijk wel erg ouderwets: geloven dat mengen van bevolkingen een samenleving ten goed komt.
We moeten maar een decennium of zo wachten. Tegen die tijd kunnen we het gen isoleren dat dit verliesgedrag van gedoodverfde winnaars veroorzaakt, en dat kunnen we dan voor de geboorte uitselecteren.

You must be logged in to post a comment.