Philosophy of the Arts

Filosofie van de kunsten (esthetica)

Kunst en het kwaad

In de cursus Kunst en het kwaad wordt met behulp van filosofische debatten gekeken naar de rol van het kwaad in hedendaagse kunsten. Je kunt het helaas zo gek niet bedenken of het gebeurt in de kunst. Hoe moeten we omgaan met een kunstenaar die een dode stier met vuurwerk gevuld uit een helicopter laat vallen, of met een kunstenares die haar gelaat plastisch chirurgisch laat verbouwen om er de trekken van beroemde vrouwen uit de kunstgeschiedenis, zoals Mona Lisa, op te laten monteren?

Er is nog plaats in deze cursus. Ze vindt plaats in periode 4. Na-inschrijving via Osiris Wijsbegeerte, voor de data zie de site van Wijsbegeerte.
De uitgebreide website laat duidelijk zien waar het in deze cursus om gaat. Kijk er rustig eens rond. Het overgrote deel van de site is open toegankelijk.

Studenten die aan de cursus deelnemen, ontvangen op de eerste bijeenkomst login-gegevens waarmee bepaalde afgeschermde bestanden gelezen kunnen worden. Op een speciale pagina (extra’s) worden de belangrijkste regels nog eens gememoreerd.

http://www.minors.uu.nl/

You must be logged in to post a comment.